Konferenciju je otvorio direktor konferencije Oleg Maštruko izjavom:
Lani je glavna tema Foruma bila diskusija između tri glavne tehnologije za IoT, godinu dana kasnije polako sazrijeva scena u kojoj razgovaramo o tome što nude implementatori, tvrtke srednjeg sloja, između providera i krajnjih korisnika, te što traže ti – krajnji korisnici. I naravno, kako se sve skupa može najbolje monetizirati
Ranko Režek, direktor IoT Net Adrije ove godine govorio je o izazovima šire primjene IoT-ja kao i o mogućnostima koje Sigfox mreža može ponuditi i riješiti izazove koji stoje na putu masovne primjene IoT-ja.

Jedna u nizu prednosti Sigfox mreže svakako je globalnost; mreža je prisutna u više od 60 zemalja i sakupljena iskustva iz projekata i primjene IOT tehnologije sa svih strana svijeta u Hrvatskoj te ih sa lakoćom prenosi na korisnike i sistem integratore u Hrvatskoj, što znatno olakšava primjenu i uporabu Sigfox mreže.

Tako brojne početničke greške i izazovi s kojima se susreću korisnici drugih IoT mreža sa Sigfoxom uvijek su korak ispred. Sigurnosni aspekti, pokrivenost, efikasnost, energetska učinkovitost sastavni su dio Sigfox mreže i uistinu više nisu ni izazovi niti „showstopperi“ već dobro integrirani dijelovi globalne IOT mreže – Sigfox.

Sigfox mreža pokriva čitav teritorij Republike Hrvatske i sada već broji nekoliko studija slučaja te u stalnom procesu povećanja mreže partnera i jačanja ekosustava.

Saznaj sve na vrijeme

Želiš da novosti o razvoju nacionalne IoT mreže same pronalaze put do tvog online sandučića? Ispuni prijavu za newsletter i ispunit ćemo ti želju.

Prijavi me