UnaBiz, pružatelj i integrator usluga za masovni IoT (Internet stvari) u suradnji s tvrtkom KYOCERA Communication Systems Co (KCCS), lansirao je SeeGALE inovativno rješenje za upravljanje imovinom. Prvotno je rješenje temeljeno za potrebe japanskog tržišta, a sada je cilj transformacija praćenja pošiljaka i kutija u Europi.

SeeGALE je cjelovito rješenje za praćenje koje detektira otvaranje i zatvaranje pošiljaka kako bi osigurala sigurnost proizvoda tijekom prijevoza. Ojačan Sigfox 0G tehnologijom, najučinkovitijim LPWAN (Low-Power Wide-Area Network) rješenjem podržanim globalnom 0G mrežom u više od 70 zemalja, rješenje SeeGALE omogućava korisnicima praćenje lokacije i sigurnosti dobara u pošiljkama uz minimalnu potrošnju energije, nudeći ultra-nisko troškovnu i ekološki odgovornu operaciju za korisnike koji cijene dugotrajnost i praćenje.

"Impresivno je vidjeti kako KCCS izlazi izvan tradicionalnog praćenja povratne transportne ambalaže kako bi odgovorio na nove potrebe korisnika rješenjem za praćenje pošiljaka SeeGALE. Oduševljeni smo što su odabrali Sigfox 0G tehnologiju i postigli uspjeh u Japanu s ovim jednostavnim, nisko troškovnim i energetski učinkovitim inovacijama, savršenim za praćenje pošiljaka. SeeGALE zadovoljava rastuće potrebe logističke industrije pružajući stvarne uvide u realnom vremenu, povećavajući transparentnost i vidljivost vrijednih dobara, te omogućujući upravljanje zalihama na višoj razini uz detaljno predviđanje potreba. Ovo cjelovito rješenje otklanja zabrinutosti oko kompliciranog povezivanja, hardvera i softvera. Snažno vjerujemo da će SeeGALE unaprijediti mnoge sektore koji stavljaju naglasak na praćenje pošiljaka, kao što su zdravstvo, farmaceutika, luksuzni proizvodi te industrija i proizvođači automatizacije", izjavio je Loic Barancourt, glavni komercijalni direktor UnaBiz Grupe.

"U KCCS-u posvećeni smo pomicanju granica inovacija i tehnologije. SeeGALE predstavlja vrhunac naših napora u stvaranju pametnijih i sigurnijih rješenja za globalno tržište. Radujemo se partnerstvu s UnaBiz-om kako bismo predstavili SeeGALE Europi, revolucionarni proizvod za praćenje isporuke proizvoda, stvarajući nove mogućnosti u različitim industrijama, uključujući sektor opskrbnog lanca u Europi", izjavio je Naoki Kawai, voditelj Odjela za bežična rješenja tvrtke KYOCERA Communication Systems Co., Ltd.

Upravljanje zalihama u proizvodnji:

1.       SeeGALE unapređuje planiranje proizvodnje i predviđanje potražnje pružajući precizno praćenje inventara na tržištu i prepoznavanje potrošačkih trendova. To je posebno transformacijsko za upravljanje skupim dijelovima za održavanje i komponentama koje se proizvode u malim količinama, kao i širokim asortimanom proizvoda koji se sporo prodaju, optimizirajući razine zaliha i time poboljšavajući učinkovitost proizvodnih procesa.

2.      Sigurno upravljanje prijevozom visokovrijednih dobara: Rješenje se pokazuje važnim u upravljanju distribucijom visokovrijednih dobara s sigurnosnim pečatom. Farmaceutske proizvode, alkoholna pića i luksuzne tvrtke mogu osigurati svojim kupcima da su njihovi kupljeni proizvodi otvoreni samo na ovlaštenim točkama za otpremu ili ostaju zatvoreni sve dok ne stignu na svoja krajnja odredišta. To značajno poboljšava kvalitetu i integritet procesa prijevoza, osiguravajući da premium proizvodi stignu na odredište u besprijekornom stanju.

S obzirom na to da postoje dvije inovativne varijante, rješenje SeeGALE dostupno je u 2 verzije:

SeeGALE-C je višekratni uređaj u obliku kartice koji ne samo da otkriva lokaciju, već i status otvaranja proizvoda tijekom prijevoza. Zbog svoje višekratne upotrebe, može se bez problema integrirati u različite vrste pakiranja, uključujući plastične spremnike, pružajući učinkovit i održiv način praćenja proizvoda i komponenata tijekom njihova putovanja u prijevozu. Uređaj traje otprilike 2 godine ako se šalje jedna poruka dnevno, i otprilike 4 godine ako se šalje jedna poruka mjesečno.

 

 

 

SeeGALE-F, verzija rješenja je prilagođena za jednokratne ambalažne kutije, pruža učinkovito rješenje praćenja za jednokratnu ambalažu bez dodatnog stvaranja otpada. SeeGALE-Card trenutačno je dostupan u Sigfox RCZ1 radio konfiguraciji, dok je SeeGALE-Film trenutačno u razvoju. Kako biste saznali više o SeeGALE-u i inovativnim rješenjima za upravljanje imovinom tvrtke UnaBiz, posjetite nas na Parcel+Post Expo 2023.

 

 

Pregled SeeGALE-C :

Dimenzije

širina: 79mm visina: 54mm debljina: 4.8mm

Širina

približno 28g

Radna temperatura

-2060

Napajanje

baterija litij tip cr2032

Trajanje baterije

– otprilike 2 godine pod uvjetom da se periodički šalje jedna poruka dnevno

– otprilike 4 godine pod uvjetom da se periodički šalje jedna poruka mjesečno

Senzor

senzor osvjetljenja

Radne specifikacije

Slanje poruka o otvaranju/zatvaranju pri detekciji svjetla. Redovno slanje poruka

Višekratna upotreba

Da (potrebna zamjena baterije)

Frekvencijski pojasevi

RC3 (Japan) ili RC1 (Europe)


Saznaj sve na vrijeme

Želiš da novosti o razvoju nacionalne IoT mreže same pronalaze put do tvog online sandučića? Ispuni prijavu za newsletter i ispunit ćemo ti želju.

Prijavi me