Prije 12 mjeseci UnaBiz, masivni pružatelj IoT usluga i Sigfox operater za Singapur i Tajvan, dobio jeovlaštenje francuske vlade za preuzimanje Sigfox 0G tehnologije. Nakon odobrenja uslijedio je težak zadatak osiguranja kontinuiteta rada tehnologije i preokreta u poslovanju. Danas se osvrćemo na 9 najvećih postignuća UnaBiza od akvizicije.

#1 Promijenjen je DNK Sigfox kulture

S tehno-centričnog pristupa koji je bio zastupan do tad, fokus se prebacio na kupaca i njegove potrebe. Sigfox je u prošlosti smatran zatvorenom i vlasničkom tehnologijom, no UnaBiz je to promijenio otvaranjem tehnologije kako bi se uskladio sa svojim pozicioniranjem kao pružatelj usluga i integratora potpuno neovisnog o tehnologiji koji aktivno radi sa svim IoT komunikacijskim tehnologijama, uključujući i mobilne i satelitske. UnaBiz vjeruje u timski rad s partnerima kako bi se omogućila primjena Massive IoT-ja.

#2 Stabilizirani su naši temelji

Došlo je do smanjenja OPEX-a bivšeg subjekta Sigfoxa za više od 60% kroz intenzivnu reorganizaciju, u skladu s UnaBizovom poslovnom filozofijom 'Manje je više'. Također, usmjerili su istraživanje i razvoj na smanjenje troškova obrade poruka Sigfox 0G za više od 30%. Većina ovih ušteda bit će proslijeđena 0G partnerima, kako bi se povećala njihova profitabilnost i osigurala njihova održivost. Prvi put od postojanja Sigfox tehnologije, njegovi ključni Backend servisi imaju pozitivan P&L!

#3 Privukli su vrhunske talente

I istomišljenike s dubokim poznavanjem industrije da se pridruže UnaBizovom glavnom timu i transformiraju poslovanje, operacije i tehnologiju. Oni su postali ključni pokretači konvergencije i strategije izlaska na tržište kroz 4 ključne vertikale; komunalne usluge, lanac opskrbe i logistika, sigurnost i upravljanje objektima i zgradama.

#4 Udvostručili su financiranje kroz B seriju na 50 milijuna USD

Time su izazvali ogroman interes novih investitora koji su privučeni vizijom konvergencije i poslovnom strategijom novih vlasnika Sigfox 0G tehnologije.

Krug je vodio SPARX Groupa, a slijedili su ga G K Goh Holdings i Optimal Investment. Svježa sredstva koristit će se za integraciju i preokret Sigfox 0G tehnologije, ubrzanje pokreta konvergencije i ulaganje u Ultra Low Cost aktivnosti istraživanja i razvoja kako bi se pripremili za sljedeću fazu rasta.

#5 Ubrzali su rast globalne 0G mreže i profitabilnost njezinih operatera

Poželjeli smo dobrodošlicu za 3 nova 0G operatera u Južnoj Africi, Andori i Turskoj te 2 nova strateška partnera na Bliskom istoku. Više od 70 0G operatera ponovno se okupilo u Labegeu tijekom konferencije Operator Days kako bismo uskladili ključne poslovne ciljeve te kako bismo osigurali profitabilno i održivo partnerstvo s UnaBizom.

UnaBiz je također pokrenuo UnaPool, projekt posvećen 0G operaterima koji žele replicirati odabrane proizvode i rješenja za brže širenja poslovanja. U 2023. lansirat će rješenja u oblaku s 0G operaterima u određenim regijama.

#6 Aktivirano je više od 1,6 milijuna novih uređaja u posljednjih 12 mjeseci, čime je ukupan broj povezanih objekata porastao na 11,4 milijuna

Osmišljena su end-to-end rješenja za rješavanje izazova kratkoročnih ciljanih vertikala kao što su praćenje polica za transport stakla, praćenje kaveza i kolica za prijevoz robe i praćenje kvalitete zraka u zatvorenom prostoru, i pametna rješenja za mjerenje vode u Južnoj Africi, Brazilu i Francuskoj, rješenja za pametno mjerenje plina u Hrvatskoj te mnoga druga.

  #7 Ojačan je UnaConnect

Tehno-agnostičku platformu za upravljanje podacima ojačali su integracijom 10 komunikacijskih mreža, uključujući LPWAN, satelitske i mobilne uređaje, te uključivanjem preko 1,4 milijuna uređaja.

#8 Otključana su nova tržišta s LoRaWAN partnerima

Uključujući The Things Industries, Senet, Loriot i Actility. Partnerstva šalju jasnu poruku cijelom ekosustavu o onome što dolazi: Ujedinjeni LPWAN svijet. Konvergencija je nova zajednička vizija koju podržava naš ekosustav - da bismo omogućili Massive IoT moramo zaustaviti tehnološki rat i usredotočiti se na potrebe naših kupaca.

#9 Osnažili su IoT zajednicu otvaranjem kodova biblioteke uređaja Sigfox

Kako bi ubrzali tehnološku konvergenciju, proizvođači i programeri čipseta i modula sada imaju slobodu kreirati visoko optimizirana IoT rješenja u pogledu troškova i potrošnje energije. Ovaj potez omogućit će procvat rješenja baziranih na više tehnologija, smanjujući troškove prilagodbe i dajući našim klijentima slobodu da odaberu pravo rješenje koje im može pomoći na globalnoj razini.

„Ono što je u prošlosti bilo nezamislivo sada je stvarnost. LPWAN partneri okupljaju se kako bi stvorili jedinstveni LPWAN svijet, pokazujući cijelom ekosustavu da možemo gledati preko svojih ograničenja, iskoristiti svoje razlike i udružiti se za dobrobit naših korisnika. Otvaranje Sigfox 0G tehnološke biblioteke uređaja veliki je korak iza kojeg mi ne usporavamo. UnaBiz će nastaviti usmjeravati svoje napore i resurse na poticanje konvergencije, donoseći ultra energetski učinkovite uređaje našim klijentima i pomažući im da postignu svoje poslovne i ESG ciljeve s Massive IoT. Pratite nas za još uzbudljivih vijesti.“ rekao je Henri Bong, suosnivač i izvršni direktor UnaBiz.

Saznaj sve na vrijeme

Želiš da novosti o razvoju nacionalne IoT mreže same pronalaze put do tvog online sandučića? Ispuni prijavu za newsletter i ispunit ćemo ti želju.

Prijavi me