Temperatura, vlaga, tlak zraka i CO2 u prostoru samo su neki od parametara koje od sada u svakom trenutku mogu pratiti svi zaposlenici Comping grupacije u svom uredu. Koristeći meteorološku stanicu koju smo prošle godine postavili na krov Poslovne zgrade Heinzelova te Connected AirWits CO2 Plus senzor imamo uvid u podatke u realnom vremenu.  

Svi zaposlenici i naši gosti  imaju mogućnost uvida u informacije o i  vanjskoj i unutarnjoj temperaturi ili razini CO2 u uredu.

Informacija u realnom vremenu o razini CO2 u uredu od velike je važnosti za ugodan i produktivan boravak na radnom mjestu. Glavobolje, mentalna zamagljenost i umor samo su neki od simptoma prevelike količine CO2 u zatvorenim prostorijama. Koristeći IoT rješenje za praćenje kvalitete zraka u zatvorenim prostorima, zaposlenici u svakom trenutku mogu vidjeti kakva je razina CO2 u prostoru te pravovremeno reagirati - otvaranjem prozora. Osim što AirWits CO2 uređaj svakih 10 minuta prikazuje visoke ili niske razine CO2, kontinuirano prati i temperaturu te vlagu u prostoru, što sada mogu pratiti svi zaposlenici Comping grupacije. Više o senzoru te načinu kako ga se može implementirati u različita radna okruženja pročitajte u tehničkom blogu našeg Marka Gojića na LINKU.


Prikaz podataka s AirWits CO2 senzora

Vanjsku temperaturu, vlagu, tlak, oborine te solarnu iradijaciju pratimo pomoću meteorološke stanice kako bismo u svakom trenutku imali informacije o našem mikroklimatskom okruženju. Iako mi informacije s meteorološke stanice koristimo kako bismo se riješili nedoumica treba li nam kišobran i kako se odjenuti sukladno temperaturi, njezina primjena većinom je vezana uz prehrambenu i poljoprivrednu industriju. Budući da agrometeorološka stanica pruža informacije kada su bile zadnje oborine i koliko je kiše palo, koja je bila najniža temperatura, postoji li opasnost od mraza i drugih vremenskih nepogoda pomaže pri proizvodnji hrane. Kako je rješenje optimizirano za korisnika te kako se postavljaju senzori pročitajte u tehničkom blogu našeg Ivana Trojnara na LINKU.

IoT rješenja imaju široku primjenu u različitim industrijama. Koristeći senzore koji su i inače dio naših projekata, omogućili smo pravovremeno izvještavanje o unutarnjim i vanjskim faktorima u našim uredima kako bi svi zaposlenici Comping grupacije imali uvid u te informacije te pomoću njih osigurali si što kvalitetniji boravak u uredu. 

Saznaj sve na vrijeme

Želiš da novosti o razvoju nacionalne IoT mreže same pronalaze put do tvog online sandučića? Ispuni prijavu za newsletter i ispunit ćemo ti želju.

Prijavi me