Najveći europski Sigfox 0G mrežni operater, Heliot Europe postigao je važne korake u uvođenju mreže u Švicarskoj, Sloveniji i Austriji. Mreža se planira, koordinira i upravlja centralno putem Zajedničkog servisnog centra (Heliot SSC), a Heliotova strategija „Brinemo o vašoj pokrivenosti“ omogućuje brzo dodatno širenje mreže prema specifičnim potrebama svakog korisnika. Roaming u 72 zemlje, 18 milijuna pametnih objekata i izbor od gotovo 1000 različitih uređaja za krajnju uporabu podupiru Sigfoxovu poziciju predvodnika u pružanju IoT-a.

Osnovni strateški pristup pokrivenost područja i pokrivenost stanovništva te dodatno pojačanje na važnim prometnim točkama i proširenje temeljeno na potrebama kupaca, omogućili su da je u lipnju Heliot Europe dostigao važne prekretnice u širenju mreže i time učvrstio svoju poziciju najvećeg europskog Sigfox IoT operatera.

Švicarska

Od srpnja 2021. Sigfox 0G mreža u Švicarskoj pokrila je više od 90 posto naseljenih područja, kao i područja koja se koriste u logistici koja su relevantna za IoT aplikacije. To omogućava dodatnu vrijednost koja se osim u međunarodnom roamingu i velikom izboru uređaja očituje i u zauzimanju vodeće pozicije koju Sigfox održava na području IoT infrastrukture u što se uvjerilo i nekoliko važnih klijenata iz područja logistike, trgovine i industrije. Uz povoljna ulaganja i operativne troškove, jednostavna paneuropska integracija koju nudi Heliot često je bila odlučujući faktor.

Slovenija

Prije samo desetak mjeseci Heliot Europe otvorio je svoje predstavništvo u Sloveniji, a već krajem lipnja 2021. Heliot Slovenija je postigao cilj od 50 posto proširenja mreže planiranog za 2021./2022. U najjužnijoj zemlji koju pokriva Heliot Europe, tema pametnih gradova posebno je važna za primjenu IoT aplikacija. Za drugu polovicu širenja mreže, ako će biti potrebno, Heliot će zaposliti nove partnere za razvoj radijskih stranica za još brže širenje.

Austrija

Gotovo svaki tjedan, Austrija sustiže i proširuje pokrivenost u novoj dolinskoj regiji gotovo svaki tjedan. Veliki dio austrijskog stanovništva trenutno je pokriven u najvažnijim urbanim i ruralnim područjima opskrbe za industriju, tehnologiju i poljoprivredu. Veliki korisnici, poput austrijske pošte, već koriste Sigfox 0G mrežu za svoje aplikacije.

Njemačka

Najveća od četiri države koje se nalaze u Heliot regiji, također proširuje svoju mrežu. Nakon što je prošle jeseni 90 posto ukupnog stanovništva bilo pokriveno 0G mrežom, Heliot Europe sada radi na zgušnjavanju mreže u gradskim područjima, što je od posebne važnosti za velike korisnike u logističkoj industriji.

Središnje planiranje i implementacija proširenja mreže

Tvrtka koja stoji iza planiranja proširenja, Heliot SSC, aktivna je u različitim područjima: planiranje i izgradnja mreže važan su dio njihovih usluga. Uz to, omogućavaju i funkcioniranje te održavanje mrežne infrastrukture 0G kao i naplatu i izvještavanje o radu mreže. To omogućuje tvrtki još brže prilagođavanje, proširenje i implementaciju IoT infrastrukture te usluga za korisnike.

"Prateći našu strategiju 'Brinemo o vašoj pokrivenosti' nudimo korisnicima brzo proširenje mreže na temelju njihovih potreba. Takav pristup smo uspješno dokazali s našim glavnim kupcima iz logistike i maloprodaje", kaže Thomas Scheibel, izvršni direktor Heliot Europe.

Svjetski trendovi osiguravaju nove Sigfoxove mreže

Globalna IoT mreža, Sigfox 0G već je dostupna u 72 zemlje svijeta - uz , pružatelja IoT mreža iWire, 0G mreža uskoro će biti dostupna u i drugim zemljama. IWire planira izgraditi Sigfoxovu mrežu u 12 novih zemalja u Aziji, Africi i na Bliskom istoku s 34 milijuna američkih dolara iz financiranja Serije A. IWire je već uspostavio i proširio mrežu Sigfox u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 2019. godine, a željeli bi iskoristiti dodatna sredstva za proširenje svoje mreže na nova tržišta poput Indije, Bahreina, Kuvajta, Saudijske Arabije, Jordana, Turske i Tunisa . Od sljedeće godine, iWire će proširiti svoju mrežu na Bangladeš i Šri Lanku, a na redu je još nekoliko zemalja na Bliskom istoku i u Africi.

Saznaj sve na vrijeme

Želiš da novosti o razvoju nacionalne IoT mreže same pronalaze put do tvog online sandučića? Ispuni prijavu za newsletter i ispunit ćemo ti želju.

Prijavi me