Kada je 2012. godine u požaru stradala Marina Punat, najstarija hrvatska marina na otoku Krku zbog neispravnih električnih instalacija na jednom plovilu, operateri Marine Punat bili su odlučni pronaći rješenje kako spriječiti da požar ponovno ugrozi živote, ošteti i uništi njihovu infrastrukturu i brodove vezane u njihovoj marini.

Upravo se rješenje Sense4Boat, hrvatske IoT tvrtke MarinaCloud koja se specijalizirala za rješenja koja čuvaju marine i brodove bavilo tim izazovom. Sense4Boat rješenje za praćenje  plovila s IoT-jem povezano je s 0G mrežom koju pokreće Sigfox te pomaže vlasnicima plovila i operaterima marina spriječiti gubitak i uništenje imovine daljinskim praćenjem razine baterije, temperature, dima i razine vode kako bi se smanjio rizik od požara, vode oštećenje, potonuće i uništenje baterije.

Kako je Sigfox 0G mreža koju smo osigurali pomogla u implementaciji Sense4Boat rješenja u marine te koji su izravne štete time spriječene, možete pročitati u case studyju na LINKU

 

Saznaj sve na vrijeme

Želiš da novosti o razvoju nacionalne IoT mreže same pronalaze put do tvog online sandučića? Ispuni prijavu za newsletter i ispunit ćemo ti želju.

Prijavi me