Glavobolje, mentalna zamagljenost i umor samo su neki od simptoma prevelike količine CO2 u zatvorenim prostorijama. Iako se uredi i zgrade diljem svijeta već dugi niz godina susreću s tim problemom, rješenja su dosad izostala. Kvaliteta zraka u zatvorenim prostorima tema je koju je pojava pandemije COVID-19 stavila u fokus te je stvorila svijest o potrebi praćenja kvalitete zraka u zatvorenom. O toj temi provedena su i brojna nova istraživanja, a postizanje dobre kvalitete zraka postao je globalni prioritet.

IoT rješenje za praćenje kvalitete zraka u zatvorenim prostorima omogućava konstantno praćenje kvalitete zraka u realnom vremenu te djelovanje na temelju dobivenih podataka. Uz minimalnu infrastrukturu i tehničko znanje, IoT rješenje na 0G mreži omogućava praćenje razine C02, vlage i temperature što omogućava da je zatvoreni prostor, bilo da je riječ o uredu, školi ili zgradi sigurniji za sve korisnike.

Preuzmite tekst Markuua Patronena, osnivača Connected Finland OVDJE i saznajte sve o važnosti kvalitete zraka u zatvorenim prostorima te kako je finski 0G operater Connected Finland uz pomoć AirWits senzora za praćenje kvalitete zraka te plaftorme FoxerIoT unaprijedio praćenje kvalitete zraka.

Saznaj sve na vrijeme

Želiš da novosti o razvoju nacionalne IoT mreže same pronalaze put do tvog online sandučića? Ispuni prijavu za newsletter i ispunit ćemo ti želju.

Prijavi me