Semtech Corporation, visokotehnološki proizvođač poluvodiča, pružatelj usluga za IoT sustave i usluge povezivanja putem oblaka, danas je objavio suradnju s Massive IoT pružateljem usluga i integratorom, tvrtkom UnaBiz, kako bi omogućio Sigfox 0G tehnologiju na Semtechovim platformama LoRa Edge™ i LoRa Connect™ sljedeće generacije. Ova suradnja omogućit će korisnicima razvoj rješenja koja kombiniraju LoRaWAN® i Sigfox 0G tehnologije kako bi pružili globalno pokrivanje za više IoT scenarija korištenja, kao što su upravljanje imovinom putem geolokacije uz ultra nisku potrošnju energije te industrijama poput opskrbnih lanaca i logistike.

Semtech’s LoRa technology, sa svojim dometom, malom potrošnjom energije i sigurnim komunikacijskim sposobnostima, izdvojila se kao de facto IoT platforma za privatne LPWAN IoT aplikacije. Danas, LoRa Edge i LoRa Connect odašiljači pružaju napredne radio performanse s iznimno poželjnim značajkama poput višespektralne povezanosti, ultra-niske potrošnje energije te mogućnosti skeniranja GNSS signala na jednom monolitnom siliciju, čime postaju iznimno učinkovite platforme za IoT i geolokacijske aplikacije na globalnom tržištu slobodnog spektra LPWAN mreža, osiguravajući široku pokrivenost. Ova suradnja otvara put za LoRa Cloud™ geolokaciju na Sigfox globalnoj 0G mreži, koja trenutno pokriva više od 70 zemalja. Pojednostavljenje implementacije IoT rješenja i poboljšanje globalne dostupnosti na temelju kombinirane pokrivenosti mreže povećat će opcije i prilike za razvoj i stvaranje vrhunski rješenja.

Nedavno se UnaBiz pridružio LoRa Alliance® kao član koji doprinosi, pogotovo nakon niza najava partnerstava s više članova LoRaWAN ekosustava. U travnju 2023. godine, UnaBiz je otvorio Sigfox knjižnicu uređaja za javnost i IoT zajednici kako bi izgradio mostove s svim tehnologijama za komunikaciju IoT uređaja i potaknuo održivi rast poslovanja. Otvorena knjižnica uređaja omogućila je integraciju Sigfox 0G technology s LoRa Edge platformom.

"Ovom suradnjom spajamo LoRaWAN-a i Sigfoxa u jedan ekosustav kako bismo proširili Semtechovu LoRa platformu na još veći broj LPWAN mreža diljem svijeta i omogućili lakši razvoj korisnicima IoT-a vrhunska rješenja za ultra-nisku potrošnju energije, sigurnost i geolokaciju putem oblaka," izjavio je Tom Mueller, izvršni potpredsjednik i generalni direktor grupe proizvoda za IoT sustave u tvrtki Semtech.

"Stvaramo ekonomičnu, jedinstvenu SKU platformu za naše kupce, kako bi dobili dodatnu vrijednost od najbolje dostupne mrežne pokrivenosti diljem svijeta, te omogućujemo LoRa Cloud geolokaciju preko ovih mreža, pružajući energetski ultra-nisko WI-FI  i GNSS praćenja signala za logistiku i lociranje imovine."

"Ova suradnja dokazuje našu predanost pružanju našim kupcima najekonomičnijih i energetski najučinkovitijih tehnologija za održiva rješenja," rekao je Remi Lorrain, potpredsjednik za konvergenciju u tvrtki UnaBiz. "Poboljšavanjem tehnološke integracije na razini uređaja i softvera, pružamo našim kupcima slobodu odabira najučinkovitije i relevantne povezanosti, koristeći pokrivenost Sigfox 0G mrežu kao i LoRaWAN, prema njihovim poslovnim zahtjevima i ciljevima održivosti.", zaključio je Lorrain. 

Saznaj sve na vrijeme

Želiš da novosti o razvoju nacionalne IoT mreže same pronalaze put do tvog online sandučića? Ispuni prijavu za newsletter i ispunit ćemo ti želju.

Prijavi me