Osim što smo Sigfox operater za Republiku Hrvatsku, IoT Net Adria se pozicionirala na tržištu i kao centralno mjesto za internet stvari gdje zajedno s našim partnerima stvaramo ekosustav uređaja, programske podrške i sistem integratora za zaokružene i uspješne projekte.

Jedan od naših partnera za razvoj uređaja je i tvrtka X-LOGIC koja razvija specifična rješenja po potrebi tržišta. Između ostalog i uređaj koji spominjemo u nastavku.


Uređaj je višenamjenski i služi za lagano priključenje postojeće infrastrukture za mjerenje potrošnje vode bez prevelikih dodatnih troškova. Deklariran je kao IP68 sa zalivenom elektronikom što je korisno u surovim uvjetima kao što su vodovodna okna. Iz tog razloga što je potpuno zatvoren za spajanje davača impulsa, tamper ulaza i drugih sličnih senzora koristi se 6-pinski IP68 konektor. Montaža uređaja je vijcima na zid ili vezicama za cijev. Postoji i mogućnost stavljanja vanjske antene za slučajeve lošije pokrivenosti ili izrazito teških uvjeta za propagaciju signala.

Sam uređaj se isporučuje u stanju hibernacije i aktivira se prvim impulsom koji dođe od vodomjera i nakon 24 sata šalje prvu poruku.

Što se tiče programske podrške sam uređaj šalje u svakoj poruci informaciju o konačnom broju impulsa dobivenih od davatelja, ali i podatke o otvaranju šahta, detekciju nivoa vode i status baterije uređaja. Konfiguracija uređaja se radi na dva načina. Mobilnom aplikacijom preko NFC-a, ali i preko serverske platforme pomoću downlink poruke. Frekvencija slanja poruke se može postaviti na minimum jedan sat pa sve do 24 sata u nekoliko koraka. Konfiguracija mobilnom aplikacijom se može napraviti u bilo kojem trenutku dok uređaj downlink poruku traži otprilike svakih tjedan dana.

 

Tehničke karakteristike: 

 Baterija  LTC, premium, Trajanje 16 godina uz 1 poruku dnevno 
 Zaštita ulaza Osigurač na svakom ulazu, ESD dioda, i PPTC 50mA
 Radna temperatura  -30°C to 70°C
 Dimenzije  140x70x41mm
 IP zaštita  IP68 i zalijevanje modula
 Tamper ulaz  DA
 Ulazi Detektor poklopca okna ili razine vode, detektor magnetskog ometanja
 Opcije Akcelerometar i termometar
 Sigurnost Enkripcija podataka prije slanja

 

Saznaj sve na vrijeme

Želiš da novosti o razvoju nacionalne IoT mreže same pronalaze put do tvog online sandučića? Ispuni prijavu za newsletter i ispunit ćemo ti želju.

Prijavi me